Project Description

Școala de acasă….. școala online – cercul de ecologie-silvicultură, prof. coordonator Georgescu Daniela

Și în cadrul cercului de ecologie s- au derulat activități online, activități diverse, interesante, atractive și cu aplicabilitate practică la care au participat mulți copii iubitori ai naturii:

  • ” ZIUA MONDIALĂ A PĂSĂRILOR MIGRATOARE, 2020″, Tema de anul acesta: Păsările conectate la lumea noastră! Copiii, au realizat cu puțină imaginație și niște creioane colorate, un poster/desen, având ca temă păsările migratoare și au selectat 1-2 curiozități despre pasărea cea mai îndrăgită. Desenele au fost însoțite de un mesaj ecologic de protejare a păsărilor.

  • „PRIETENELE NOASTRE – ANIMALELE DE ACASĂ !”

  • „SĂ ÎNVĂȚĂM DESPRE IKEBANA – ARTA JAPONEZĂ A ARANJĂRII FLORILOR”; Au realizat propriile schițe, colaje sau desene în care au evidențiat tehnica japoneză de aranjare a florilor-IKEBANA. Au desenat florile îndrăgite de ei și au dat dovadă de creativitate. Rezultatele au fost spectaculoase!.

  • „UN COPIL SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU CURAT”; ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI/ ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI.

Copiii au colorat sau au realizat diferite activități în aer curat, într-un mediu sănătos!

  • „NATURA-PRIETENA MEA!” ; au realizat postere/afișe/ cu tema : „NATURA-PRIETENA MEA” însoțite de un mesaj ecologic de protejare a naturii.

Copiii au dat dovadă de multă creativitate și imaginație. Au rezolvat cu succes sarcinile din fișele de lucru. Au dovedit că au reale abilități practice dând naștere unor lucrări minunate, premiate și la Concursul Internațional online dedicat Zilei Pământului. Le mulțumesc lor și părinților pentru dăruire, participare, implicare în desfășurarea unor activități ecologice online și feedback-ul pozitiv.

„Studiază natura, iubește natura, stai aproape de natură. Nu te va dezamăgi niciodată”. – Frank Lloyd Wright”

 Pământul este o minunată îmbinare de bogăţii şi frumuseţe. Aceste bogăţii inestimabile pentru însăşi existenţa omului, trebuiesc ocrotite. Contactul direct al celor mici cu natura le deschide căi largi de cunoaştere şi îi ajută la înţelegerea şi explicarea multor fenomene care condiţionează însăşi viaţa, relaţia omului cu mediul înconjurător.

În cadrul cercului se studiază diverse teme. Se fac aplicaţii practice pe teren, se  desfăşoară lecţii în grădini, păduri, parcuri, zone cu lacuri, grădini botanice, zoologice etc. prin care micuții iubitori ai naturii o vor înţelege ca pe un tot unitar, vor realiza interdependenţa, legătura dintre factorii biologici, geografici, geologici, social-economici. Se fac multe drumeții, excursii, tabere școlare cu scopul cunoașterii naturii. În cadrul activităţilor organizate în mijlocul naturii, al vieţii sociale, copiii se confruntă cu realitatea şi o percep activ.

Excursiile şi taberele şcolare contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor copiilor despre frumuseţile ţării, la educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natură, artă, cultură.Pornind de la exemple concrete pozitive sau negative, elevii îşi vor  forma convingeri trainice cu privire la necesitatea protejării naturii.

Activitatea cercului de ecologie-silvicultură se desfăşoară în cadrul Palatului Copiilor Piteşti situat în Pădurea Trivale; aici elevii de cei mai mici la cei mari  îmbină armonios activitatea teoretică cu cea practică. Activităţile contribuie şi la dezvoltarea creativităţii elevilor; ele se  finalizează prin dezbateri pe teme ecologice, desenarea unor afişe/postere în legătură cu protecţia mediului, concursuri pe teme de mediu, în colaborare cu specialişti din cadrul Muzeului Judeţean, Direcţiei Silvice, Administrației Bazinale de Ape Argeș/ Vedea sau Agenţiei de Mediu Argeş. Activitatea cercului are la bază parteneriatul educațional cu unități de învățământ din municipiul Pitești , din județul Argeș, din țară sau din străinătate .

De asemenea, elevii  participă activ la executarea unor lucrări silvice cum ar fi: plantarea arborilor, semănături în pepiniere, lucrări de îngrijire a arborilor, acţiuni de ecologizare a pădurilor. Sărbătorim împreună an de an,   foarte multe evenimente ecologice – Ziua Mondială a Animalelor, Ziua Mondială a Mediului, Ziua Mondială a Pământului, Ziua Mondială a Apei, etc , participăm la activități din cadrul unor proiecte Erasmus inițiate de școlile partenere interdisciplinare, proiecte de voluntariat, caritate și incluziune socială cu zeci de participanți din numeroase unități școlare partenere sub sloganul Să fii mai darnic, să fii mai bun!,  învățăm să colectăm selectiv deșeurile și să le reciclăm, plantăm puieți, bulbi, construim adăposturi pentru păsări, participăm la concursuri de mediu de la cele județene până la cele internaționale, cu rezultate foarte frumoase – Concurs Internațional Copii- Salvați Planeta Albastră!,  Concursul European Tineri în Pădurile Europei, Concursuri Naționale -David împotriva lui Goliat, Un copil sănătos într-un mediu curat, Memorial Raul Surdoiu,  concursuri în care le este pusă în valoare creativitatea și inventivitatea-SICEA 2017, etc .

În calitate de profesor coordonator, organizez concursuri de specialitate în calendarul Inspectoratului sau în Calendarul Ministerului Educației Naționale – Concursul de educație ecologică Eco – kids este deja la a 9-a ediție. Învățăm astfel să fim mai buni cu natura din care facem parte.

Elevii sunt  dornici să cunoască, cît mai multe date despre natură, despre pădure.  Ei  se familiarizează cu  aspectele biologice din orizontul apropiat, își  dezvoltă  capacităţi, deprinderi de a cerceta, de a întocmi referate, mini-lucrări ştiinţifice, proiecte ecologice, toate cu scopul de a cunoaşte cât mai bine pădurea, mediul înconjurător.

Copiii  învăță cum să cunoască, să îngrijească şi să conserve natura/ pădurile, cum să convieţuiască conştienţi cu mediul; toate acestea fac din cercul de ecologie şi educaţie ecologică, o necesitate pentru epoca noastră.

Sunt așteptați toți copiii care iubesc natura, pădurea, animalele, plantele, pentru a descoperi împreună tainele lor și a surprinde cu ajutorul aparatului de fotografiat cele mai frumoase imagini.

Să îndemnăm copiii să miroase o floare, să deseneze un pom, să mângâie un animal, să alerge după un fluture, să meargă desculți prin iarba plină de rouă, să se lase mângâiați de razele calde ale soarelui, să râdă, să se bucure de viață și de natură!….să…..

Vă așteptăm cu drag, să ne vizitați și să participați la activitățile noastre diverse, creative, inovative, originale, la școala fără catalog, prin care descoperim şi dezvoltăm potenţialul creativ al copilului.

Să învățăm copiii să observe atent marele creator-NATURA !

Copiii  învăță cum să cunoască, să îngrijească şi să conserve natura/ pădurile, cum să convieţuiască conştienţi cu mediul; toate acestea fac din cercul de ecologie şi educaţie ecologică, o necesitate pentru epoca noastră.

Alăturati-va listei noastre de peste 3700 Elevi care iubesc Palatul Copiilor

Alegeti Palatul Copiilor pentru a va dezvolta talentele.