20 MARTIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FRANCOFONIEI

În perioada 14-21 martie 2022, la Palatul Copiilor Pitești s-a derulat proiectul intitulat SĂPTĂMÂNA FRANCOFONIEI, coordonat de prof. MIHAELA NICOLAE, de la CERCUL DE CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE FRANCEZĂ ȘI SPANIOLĂ.

Acest proiect s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Vintilă Brătianu” – Ștefănești, activitățile copiilor de aici fiind puse în valoare de către prof. LAURA PĂTRU.

Elevii de toate vârstele s-au întrecut în a descoperi, valorifica și reține o mulțime de informații interesante legate de diversele aspecte ce țin de cultura și civilizația Franței.

Fie că au făcut concursuri de cultură generală, jocuri de vocabular sau jocuri interactive de rol, fiind, pe rând, bucătari, fotomodele, dansatori, profesori, ghizi turistici, timp în care alții au decupat, colorat ori lipit simboluri cunoscute, fie ca au cântat sau conversat, au făcut afișe, articole ori mici interviuri, cu toții au călătorit – într-un fel sau altul – în minunata Franța, savurând alături de profesorii lor coordonatori multitudinea de curiozități legate de această țară.

Cum tot pe 20 MARTIE se sărbătorește și ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FERICIRII, nu putem concluziona decât că suntem fericiți să fim francofoni!