Project Description

Club de vacanṭă informatică

Vă propun vizionarea a două filmuleṭe de cultură generală pentru generatiile de azi…

INTERNET

ISTORIA CALCULATORULUI

Dar ṣi 2 jocuri de perspicacitate / îndemânare….

Pisica neagră (se joacă bine ṣi de pe mobil):

https://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.html

Jocul Pătratului roṣu :

http://www.invatasingur.ro/joculete/patrat_rosu.php (încercaṭi în computer !)

sau pentru laptop/pc :

http://www.ijocurigratis.com/joc/matematica/188

“Informația este cea mai importantă, căutată și scumpă resursă a secolului XXI”

O bună cunoaștere a calculatorului a devenit o necesitate în orice domeniu. Fiecare copil trebuie să-și imbogatească cunoștințele în acest domeniu vital pentru epoca în care trăim.

În cadrul Cercului de Informatică, elevii încearcă să pătrundă pe drumul cunoaşterii şi deprinderii de a lucra cu calculatorul, studiază aplicațiile MS Office, limbaje de programare și tainele HTML. Înscrierea elevilor la acest cerc se face la solicitarea acestora de preferință la începutul semestrului I și începând cu clasa a II-a. Deși performanţele la astfel de activităţi sunt proporţionale cu rezultatele şcolare îi încurajăm să participe pe toţi aceia care doresc.

Durata activităţii nu depăşeşte doua ore(a câte 50 de minute) pe zi o dată pe săptămână, orarul este fix, însă programul nu este rigid.

După ce elevii se familiarizează cu calculatorul se trece la următoarea etapă, de învăţare a unui limbaj de programare. Totul se încheie în momentul în care elevii ştiu să utilizeze calculatorul, pot să îşi scrie si depaneze programe, cunosc limbajul de programare. În acest moment rolul coordonatorului de cerc se transformă din cel de profesor în cel de consultant. Acesta este momentul în care putem considera încheiată activitatea la Cercul de Informatică.

Elevii care se remarcă la activităţile desfăşurate, participă la diferite concursuri. Perioada anterioară a fost încununată de rezultate deosebite. Pentru anii următori ne propunem ca un număr tot mai mare de elevi să participe la activităţile desfăşurate în cadrul cercului şi sperăm ca ei să devină oameni creativi, capabili de a găsi soluţii eficiente la problemele lumii de mâine.

prof. Mirela IONESCU  JAMBU

Alăturati-va listei noastre de peste 3700 Elevi care iubesc Palatul Copiilor

Alegeti Palatul Copiilor pentru a va dezvolta talentele.