Project Description

Cea mai simplă şi frumoasă invenție, Dansul, este tot ce a născocit omul mai minunat în căutarea nemuririi.

Dansul sportiv  si modern s-ar putea încadra cu ușurință în categoria artei interpretative, deoarece dansatorul își folosește corpul și expresiile corpului pentru a oferi o modalitate de exprimare artistică. Dacă un dans este evaluat și jurizat după anumite criterii, iată că avem o imagine completă a dansului care este și artă și sport deopotrivă.De sute de ani şi în toate colţurile lumii dansul aduce solidaritate şi ne face fericiţi. E prezent cu buchete de fiori (dar și de flori) la cele mai importante momente ale vieţii, subminându-ne plăcut existenţa.

Dansul e parte din noi, din simplitatea noastră trecătoare. E cea mai frumoasă poză a omenescului care, însă, pe alocuri se împletește cu divinul în tot ceea ce înseamnă perfecțiune sau pur și simplu în sau din dorința de a atinge această perfecțiune și de a te înălța spiritual.

Cercul  de dans sportiv si modern beneficiaza  de o sala incapatoare , moderna si curata, dotata cu materiale necesare desfasurarii activitatii in cele mai bune conditii. Specificul cercului este acela de a practica dansul de masa, care nu trebuie confundat cu sportul de inalta performanta.Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Palatul Copiilor Pitesti in cele mai puternice competitii nationale scolare organizate sub egida Ministerului Educatiei Nationale.

Veniti pentru a descoperi tainele dansului sportiv si modern, exercitiile si pasii prezentand miscari deosebite ale corpului, intr-o forma eleganta, executate cu amplitudine, expresivitate si intensitate.

Catedra de dans sportiv si modern din cadrul Palatului  Copiilor, imbina intr-un mod placut sportul cu arta, motricitatea cu indemanarea si coordonarea cu simtul estetic. Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasa a corpului, intarirea sanatatii fizice si psihice prin miscare si educarea calitatilor motrice.

Prin urmare, se poate parafraza, fără nici un fel de reținere, un citat celebru care afirmă: Fără muzică și dans poți trăi, dar ce rost are???