ZIUA MONDIALĂ A APEI

Luni, 21 martie 2022, la Palatul Copiilor Pitești s-au desfășurat activități din cadrul Proiectului Interjudețean „Ziua Mondială a Apei” (22 MARTIE), cu tema „Apele subterane – să facem invizibilul vizibil”, organizat de prof. dir. Corina Voicilă, prof. Daniela Georgescu și prof. Camelia Miezu.
Au participat cu mult entuziasm în jur de 60 de copii iubitori ai naturii și apei, alături de profesori din cadrul Palatului Copiilor Pitești: Georgescu Daniela, Corina Voicilă, Camelia Miezu, Carmen Dragomir, Camelia David, Violeta Bocancea, Marilena Neacșu, Capel Viviana, Mihaela Nicolae, Pătrașcu Răzvan.
Alături de noi a fost prezentă si doamna inspector cu activități extrașcolare, prof. Petre Georgeta, care a subliniat importanța evenimentului ecologic.
Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a fost partener în acest proiect, contribuind la buna desfășurare a activităților. Au participat Dejanu Monica – specialist relații publice, Ana Dulică – purtător de cuvânt, inginer geolog Marian Godea, alături de Cristian Matei – jurnalist Radio România Actualități și scriitoarea Adriana Soare (Zăpă Strit).
A avut loc un dialog permanent și activ despre apa subterană și importanța ei pentru viață, au fost distribuite baloane și cărți – „Peripețiile lui Ovi”, au fost luate interviuri micuților elevi, iar la sfârșit toți copiii au fost răsplătiți, primind din partea specialiștilor diplome pentru comportamentul prietenos față de apă și mediul înconjurător. Activitatea s-a încheiat cu o surpriză dulce: prăjiturele tematice.
Astfel de activități au ca scop educarea şi formarea unui comportament ecologic în rândul copiilor/elevilor și trebuie continuate și susținute în fiecare an.