„ZÂMBET ÎN AUTISM”

Duminică, 2 aprilie 2023, la Teatrul Victoriei din centrul orașului nostru, Palatul Copiilor Pitești, Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” și Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș (A.P.C.A Argeș) au organizat spectacolul caritabil ”Zâmbet în autism”, dedicat copiilor diagnosticați cu afecțiuni din spectrul autist.

Evenimentul a început la ora 13.00, derulându-se pe durata a patru ore, timp în care pe scena teatrului au urcat peste o sută de copii cu vârste între 6 și 18 ani. Ei au cântat și au dansat cu toată dăruirea pentru copiii cu autism, prietenii lor cu care soarta nu a fost la fel de generoasă.

Momentele artistice au fost atât de frumoase și de antrenate, încât pe scenă au urcat să danseze și copiii cu autism, bucuria citindu-li-se pe chipuri și în ochi. Dansul prieteniei i-a adus alături și pe piticii de la Formația „Toys” a Palatului Copiilor, iar atmosfera s-a umplut de veselie – momente de neuitat pentru toți cei prezenți în sală.

Aducem calde mulțumiri artiștilor care au revărsat în jur culoare, voioșie, iubire, grație și frumusețe din belșug, sacrificând din timpul lor de weekend (și nu numai) ore întregi, special pentru semenii lor, transmițând în mod artistic ideea că altruismul, empatia, devotamentul și toleranța sunt valori pe care cu toții ar trebui să le cultivăm permanent, nu doar ocazional. De aceea, am simțit nevoia să arătăm în pozele de mai jos și numele tuturor acestor inimoși cântăreți și dansatori, precum și denumirea momentelor lor artistice.

Nu în ultimul rând, sincere mulțumiri și felicitări profesorilor coordonatori ai cercurilor de muzică (prof. Claudiu Pană, prof. Adina Sima) și de dans (prof. Corina Voicilă, prof. Gabriela Tănase, prof. Mirela Dinu) – cadre didactice ale Palatului Copiilor Pitești, precum și dnei prof. Mădălina Barbu, de la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Pitești.

Cu răbdare, cu pasiune și fără preget, acești profesori dedicați au reușit, alături de elevii lor minunați, să confere deplin sens spectacolului caritabil, dăruind tuturor celor prezenți nu unul, ci multe, multe zâmbete în autism!

Mai multe fotografii și informații, aici:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0gc31oLiZiDD6S5KPi437Z1UXm6ajr8FaNenNxqnXoi5VpnGhxyv3dLeWCWMxVjHQl&id=100032868202099