Project Description

Cercul de orientare turistică

Profesor: Camelia Miezu

Orientarea turistică îmbină elementele pure ale naturii: apa, aerul, soarele, muntele,cu tinerețea membrilor acestor cercuri.

“Ne-am pierdut pașii în Tine, Natură, 

Urmele noastre ți-au lăsat

Praful nemuririi noastre,

Ne-nchinăm în fața Ta, NATURĂ…”

  • Iubești natura și mișcarea în aer liber?
  • Îți place să cunoști locuri noi, să legi noi prietenii?
  • Ți-ar plăcea să poți descifra secretele hărților de turism și orientare sportivă și să te orientezi în natură cu ajutorul busolei și al altor sejmne convenționale?

Dacă răspunsul tău este DA, atunci înscrie-te la cercul de  Orientare turistică de la Palatul Copiilor Pitești. În cadrul acestui cerc, pe lângă petrecerea în mod plăcut a timpului liber, vei câștiga cunoștințe inedite, interesante, o dezvoltare fizică și morală armonioasă, respect pentru natură și vei descoperi farmecul mersului pe jos, liber dar civilizat, bucurându-te de dramul de aventură și romantism oferit de orice plecare de acasă.

De-a lungul anilor, acest cerc și-a făcut prin activitatea și rezultatele obținute un bun renume, atât în județ cât și pe plan național. Diplomele, cupele și trofeele câștigate la concursurile județene, interjudețene și la finalele pe țară sunt o mărturie a pasiunii și destoiniciei participanților, adică a copiilor membrii ai acestui cerc.

           Orientarea este un sport care îmbină efortul fizic cu cel intelectual, formând deprinderi utile în viaţă. Este şi un mijloc deosebit de întîrire a sănătăţii, deoarece orientarea se desfaşoară în alergare, în aer liber şi în cadrul deosebit de propice, pădurea.

          Concursul reprezintă pentru copii o expediţie cu împlinirile şi descoperirile ei, iar felul în care reuşim să trezim dragostea exploratorului pe itinerarul propus, felul în care reuşim să-l determinăm să participe activ, creator la însuşirea cunoştinţelor privind felul de rezolvare a problemelor ridicate pe traseu este determinant pentru viitorul sportiv de performanţă.

          Cei care vor practica acest sport trebuie să ajungă să aibă  pregătirea fizică a unui atlet şi judecata şi raţionamentul de anticipaţie a unui şahist.

Alăturati-va listei noastre de peste 3700 Elevi care iubesc Palatul Copiilor

Alegeti Palatul Copiilor pentru a va dezvolta talentele.