Project Description

https://youtu.be/hhPqWLPvtAM

CERCUL DE PICTURĂ DESEN

prof. Camelia David

Pictura, ca si literatura si muzica, este un limbaj,  utilizeaza mijloace pe care le disimuleaza pentru a nu da impresia de artificial si efort.

Pictura cheama privirea si determina în cel care contempla senzatii în care ratiunea nu detine rolul primordial.

Astfel, cursurile de pictura permit o initiere profunda în alchimia proceselor creativitatii artistice. Ofera date esentiale referitoare la procedee si tehnici artistice, la problematica culorii, fiind sustinute de un bogat material ilustrativ, toate ducând la dezvoltarea unui limbaj plastic pentru a putea distinge o capodopera de o productie mediocra si care, în orice lucrare înzestrata cu o oarecare valoare, dovedeste coerenta unei creatii.

Copiilor li se permite sa patrunda mai adânc în intimitatea artei si sa cunoasca motivele prin care un artist poate atinge miracolul: sa ceeze o opera al carui impact dureaza vreme îndelungata.

Subiectele abordate în cadrul acestor cursuri trateaza teme ca: portretul, peisajul, natura statica. Copiii sunt cuceriti de linii si culori care se asociaza pentru a reproduce forme existente sau  a creea forme noi. Satisfactia este produsul noii descoperiri.

Finalitatea acestor cursuri este evidentiata prin obtinerea numeroaselor premii la concursuri internationale si nationale de arta plastica.

Alăturati-va listei noastre de peste 3700 Elevi care iubesc Palatul Copiilor

Alegeti Palatul Copiilor pentru a va dezvolta talentele.