Project Description

Prof. Mihaela Grigore, Cercul Redacții-presă

Atelier de presă/jurnalism – Redactare și tehnoredactare în Word 

Elevii vor învăța să își redacteze/tehnoredacteze/ilustreze propriile texte jurnalistice în Microsoft Office Word. Cei care au dobândit deja aceste cunoștințe și abilități în cadrul orelor de curs, la Cercul Redacții-presă, vor trece direct la realizarea materialelor pe computer.

Teme de lucru: ”Reguli importante în starea de alertă – știre”; ”Școala mea online – reportaj”; ”Părinții și școala online – interviu”; ”Planuri de vacanță în siguranță – reportaj”; ”Cum prevenim/combatem bullying-ul online? – articol”. Elevii pot aborda și alte subiecte de interes public.

Tutoriale disponibile aici (redactare/tehnoredactare în Word):

https://www.youtube.com/watch?v=k-cdIVi9eRk

Cercul Redacţii-Presă: atelier de jurnalism

la Palatul Copiilor Piteşti

 

Coordonator: prof. Elena-Mihaela Grigore

Presa („a patra putere în stat” sau „câinele de pază al democraţiei”) are nevoie azi, mai mult ca oricând, de profesionişti. Aceşti jurnalişti devotaţi meseriei şi adevărului îşi trag puterile creatoare din pasiunea pentru cuvânt – o dragoste care pentru mulţi a început la vârste mici: plăcerea de a pune întrebări, bucuria de a scrie, dorinţa de a iscodi interlocutorul, de a povesti sau, pur şi simplu, capacitatea de a asculta, de a observa sau reflecta. Toate acestea, trecute prin filtrul studiilor de specialitate, ne dau astăzi o presă în care, din când în când, condeie de geniu lasă urme adânci, de neînlocuit.

Palatul Copiilor Piteşti e cel mai bun mediu din care talente extraordinare pot să răsară, spre folosul întregii comunităţi. Cercul Redacţii-Presă devine astfel locul de iniţiere în tainele jurnalismului pentru toţi cei care, îndrăgostiţi de cuvânt, vor dori vreodată să-l aştearnă pe … tastatură. Aici copiii vor învăţa primele noţiuni generale şi de specialitate; îşi vor însuşi tehnici de bază, vor lucra în echipă, vor desfăşura diverse activităţi practice, vor participa la numeroase competiţii. Având la dispoziţie computere şi alte mijloace adecvate, elevii vor învăţa să-şi redacteze / tehnoredacteze / tipărească singuri producţiile.

Toate activităţile extraşcolare desfăşurate în cerc le vor dezvolta aptitudinile personale, capacitatea de a comunica, de a investiga, de a relata sau povesti, de a redacta; îşi vor îmbunătăţi modul de exprimare, stilul de a relaţiona cu ceilalţi, siguranţa de sine, încrederea în forţele proprii. Prin participarea la acţiunile de profil ale cercului şi la diverse concursuri, elevii îşi vor îmbunătăţi rezultatele şcolare, vor putea câştiga premii şi diplome, vor avea recunoaşterea celor din jur – familie, prieteni, profesori, iar rezultatele lor vor contribui la prestigiul propriu şi la renumele palatului şi al şcolii din care provin.

Activităţile sunt adaptate nivelului de vârstă, încadrându-se într-o tematică specifică (nivel primar/ gimnazial / liceal). Strategia didactică urmăreşte îmbinarea echilibrată dintre teorie şi practică, pentru a-i atrage pe copii către această frumoasă activitate – potrivit mijloc de petrecere a timpului liber.

Alte proiecte:

  • Atelierul de Paint
  • Educaţie media
  • Elemente de TIC/ Educaţie digitală

Alăturati-va listei noastre de peste 3700 Elevi care iubesc Palatul Copiilor

Alegeti Palatul Copiilor pentru a va dezvolta talentele.