”Micul șahist” – Concurs județean de șah, ediția a VII-a

În data de 26 martie 2022, la Palatul Copiilor Pitești s-a desfășurat Concursul județean de șah ”Micul șahist”, ediția a VII-a. Proiectul a fost inițiat și organizat de către profesorii Palatului Copiilor – Corina Voicilă (director), Marian Fotescu și Dragoș Petrică.

În cadrul proiectului au participat 40 de elevi de diferite vârste și 9 cadre didactice de la instituțiile partenere: Palatul Copiilor Pitești, Clubul Copiilor Mioveni, Școala gimnazială ”Mircea Eliade”, Școala gimnazială ”Mihai Eminescu”, Școala gimnazială ”Ion Minulescu”, Școala gimnazială ”Marin Preda” din Pitești șiClubul Privat de Șah ”Noul Regat”.

Concursul ”Micul șahist” se adresează elevilor înscriși la cercurile cu profil sportiv și matematică aplicată din Palatul Copiilor Pitești și din cluburile copiilor, dar și pasionaților de șah din școlile gimnazialeargeșene.

Concursul are ca scop dezvoltarea gândirii strategice și a imaginației copiilor iubitori ai sportului minții, precum și familiarizarea lor cu atmosfera din cadrul unei competiții și cu valorile sportului, în general: fairplay-ul, disciplina, respectul, perseverența.

La finalul concursului a avut loc festivitatea de premiere, elevii câștigători primind diplome și cupe, în semn de recunoaștere a efortului lor deosebit.

Concursul județean ”Micul șahist” are asigurată desfășurarea și în anii următori, șahul fiind unul dintre cele mai practicate și iubite sporturi în toată lumea.