SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII

16-22 septembrie 2021

Tema anului 2021:

„SIGURANȚĂ ȘI SĂNĂTATE PRIN MOBILITATE DURABILĂ”

 În perioada 16-22 septembrie 2021 s-a  desfăşurat în  Palatul Copiilor Pitești și în instituțiile partenere – Inspectoratul Școlar Județean Arges, Liceul Tehnologic „Dacia” Pitești, Şcoala Gimnazială „Marin Preda”,  Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” –  o nouă ediţie a evenimentului „SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII” (European MobilityWeek).

Scopul campaniei este în concordanță cu tema anului 2021,„Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”, și vizează patru subiecte principale:

  • Sănătate mintală
  • Sănătate fizică
  • Siguranță la pandemia Covid-19
  • Răspunsul la pandemia Covid-19

Profesorii și elevii din Palatul Copiilor Pitești și din instituțiile partenere s-au alăturat acestei inițiative, propunând și participând la o serie de activități care să determine o schimbare pozitivă la nivel comportamental.

Evenimentul  a  inclus  numeroase activități practice  – atractive, diverse,interesante – ilustrate în fotografiile de mai jos.

Introducând metode de transport durabile și nepoluante în deplasările noastre, practicând exerciții fizice și având o alimentație corespunzătoare, putem fi mai în formă, mai sănătoși, mai fericiți!