An de an, în intervalul 16 – 22 septembrie, se desfășoară ”Săptămâna Europeană a Mobilității” (SEM), o campanie de anvergură, privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene.
Tema anului 2022 este „Conexiuni mai bune” („Better Connections”).
Campania SEM încurajează autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă. Oamenii se pot conecta atunci când se întâlnesc, iar pentru a se întâlni, este nevoie de un transport mai bine organizat. De asemenea, se dorește realizarea unor conexiuni mai bune între factorii de decizie, furnizori de servicii, urbanişti şi oameni.
Cei cinci piloni ai temei anului 2022 sunt: oameni, locuri, pachete, planificare, politici – așa cum se precizează pe site-ul https://mobilityweek.eu/.
În perioada menționată, Palatul Copiilor Pitești și Inspectoratul Școlar Județean Argeș au derulat o nouă ediție a acestui eveniment. Profesorii împreună cu elevii au organizat numeroase activități educative, sportive, practice, dezbateri, jocuri, dansuri, ateliere de lucru pe tema dată. Copiii au participat cu mult interes și au înțeles necesitatea desfășurării unor astfel de acțiuni, dovadă fiind fotografiile de mai jos.