„Începând din acest an, România are o ZI NAȚIONALĂ A LECTURII! Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți”.

Sorin Mihai CÎMPEANU,

Ministrul Educației

Așadar, astăzi, 15 februarie 2022, Palatul Copiilor Pitești a sărbătorit cu mic, cu mare, această nobilă zi.

Fie că au citit povești, povestiri, nuvele, poezii, fabule ori fragmente din romane îndrăgite, fie ca au vizionat ecranizări făcute după cărți celebre, fie că au desenat ori pictat scene din povești, personaje preferate sau tablouri poetice, elevii s-au întrecut în a călători plini de entuziasm în lumea fascinantă a lecturii, ghidați de dascalii lor.

Nu au lipsit cântecul, dansul, scenetele, materialele audio-video, afișele ori dezbaterile electrizante, având ca suport texte supuse citirii, din sfere atat de diverse, spre încântarea copiilor de toate vârstele.

Au fost antrenate și lecturile în limba engleză, franceză și spaniolă, însoțite de explicații și ilustrații sugestive.

Ne-am plimbat cu balonul cu aerul cald al lecturii prin toată lumea, prin zeci de domenii, savurând deopotrivă literatura română și universală, dar și tot felul de articole captivante, confirmându-se încă o dată ideea că lectura naște punți nebănuite între materii școlare, între vârste și mai ales între suflete.