Ziua Internațională a Animalelor,

sărbătorită la Palatul Copiilor Pitești

 

În fiecare an, pe 4 octombrie, Palatul Copiilor Pitești marchează prin activități specifice un eveniment deosebit pentru întreaga lume: Ziua Internațională a Animalelor, World Animal Day, dedicată tuturor animalelor – sălbatice, domestice, cu stăpân sau fără. Și în acest an tradiția aceasta a fost respectată, acțiunea de amploare derulându-se pe parcursul unei săptămâni, 30 septembrie-4 octombrie 2019.

În acest proiect județean, partenerii educaționali ai Palatului Copiilor Pitești au fost: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Clubul Copiilor Mioveni, Șc. Gimn. ”Ion Pillat”, Șc. Gimn. ”N. Iorga”, Liceul Tehnologic ”Dacia”, CN ”Zinca Golescu”, CN ”I.C. Brătianu”, Șc. Gimn. ”N. Simonide”, Șc. Gimn. ”Mihai Eminescu”, Șc. Gimn. ”M. Eminescu” Bradu, Liceul cu Program Sportiv din Pitești, Șc. Gimn. Albeștii de Argeș, Șc. Gimn. de Excelență ”Sf. Mc. Filoteea”, Șc. Gimn. ”Marin Preda”, Grădinița Specială ”Sf. Elena” din Pitești.

Obiectivul principal, stabilit de inițiatoarele proiectului – prof. Daniela Georgescu și prof. Camelia Miezu, a vizat responsabilizarea elevilor în legătură cu tematica drepturilor animalelor, a protecției și îngrijirii lor, precum și participarea unui număr mare de copii la activități interesante si educative prin intermediul cărora să obțină informații utile despre Ziua Internațională a Animalelor, dar și însușirea unui comportament responsabil și a unei atitudini proactive față de problematica abordată.

Activitățile desfășurate pe tot parcursul săptămânii au fost numeroase și variate, copiii din palat și din instituțiile partenere participând cu drag la diverse momente educative: ateliere de lucru; expoziție tematică de fotografii, colaje, afișe, alte creații; lecții interactive, dezbateri etc.

Joi, 3 octombrie, în sala de festivități a Palatului Copiilor Pitești (frumos amenajată cu elemente din tema proiectului), Ziua Internațională a Animalelor a fost marcată printr-o acțiune deosebită la care au participat zeci de copii însoțiți de profesorii lor, toți fiind prieteni si protectori voluntari ai necuvântătoarelor. Întâlnirea a cuprins mai multe activități interactive, foarte plăcute pentru elevi: dansuri tematice, cântece, poezii, jocuri, prezentarea unor fotoreportaje despre delfini, a unui PPT interesant – ”Viața animalelor”, toate desfășurându-se într-o atmosferă educativă atractivă, spre încântarea participanților.

Doamna directoare a Palatului Copiilor Pitești, prof. Ramona Linte, a subliniat că proiectul dedicat animalelor din lumea întreagă a fost și anul acesta un succes, copiii și profesorii lor dovedind preocupare, grijă și respect pentru  necuvântătoarele care îmbogățesc și înfrumusețează planeta.