ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂDURILOR

International Day of Forests

Tema pentru anul 2022: „PĂDURILE, PRODUCȚIA ȘI CONSUMUL DURABIL”
Ziua Internaţională a Pădurilor este marcată la nivel mondial, în fiecare an, în data de 21 martie. Ziua celebrează pădurea și crește gradul de conștientizare cu privire la importanța tuturor tipurilor de păduri.
În fiecare Zi Internațională a Pădurilor, țările sunt încurajate să întreprindă eforturi locale, naționale și internaționale pentru a organiza activități care implică păduri și arbori, cum ar fi campanii de plantare a copacilor.
Tema fiecărei Zile Internaționale a Pădurilor este aleasă de Parteneriatul de Colaborare pentru Păduri. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat această zi cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.
Și copiii CERCURILOR DE ECOLOGIE ȘI ORIENTARE TURISTICĂ au marcat cu mult entuziasm evenimentul, prin plantarea – în curtea Palatului Copiilor Pitești – de puieți de gorun, oferiți de către Ocolul Silvic Pitești.
Suntem conștienți de importanța unor astfel de activități ce reliefează necesitatea salvării pădurilor pentru viitorul Terrei.