ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI la Palatul Copiilor Pitești

În fiecare an, pe 16 noiembrie, la nivel internațional, se sărbătorește în diferite moduri Ziua Internațională a Toleranței, o zi deosebită în care putem învăța că ”suntem frați”.

Este un moment special în care avem posibilitatea să ne reamintim că suntem OAMENI, indiferent de vârstă, sex, naționalitate, religie sau pregătire profesională.

Pe parcursul săptămânii 15-19 noiembrie 2021, în cadrul proiectului partenerial internațional „Ziua Internațională a Toleranței”, susținut de Inspectoratul Școlar Județean Argeș și de Casa Corpului Didactic Argeș, inițiat și coordonat de director profesor Corina Voicilă și profesor Mihaela Cîrstea, conducătorul cercului de Cultură și civilizație românească din Palatul Copiilor Pitești, se realizează diferite activități cu colectivele de elevi îndrumate de către numeroși colegi profesori din țară și din străinătate.

Parteneri români din străinătate (Republica Moldova, Italia, Spania, Bruxelles), dar și din diferite zone ale țării (Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Pitești, Școala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” Câmpulung, Școala Gimnazială ”Take Ionescu” Vâlcea, Școala Gimnazială Nr. 40 București, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța, Școala Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1 București, Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța) vor realiza împreună cu elevii activități dedicate acestei zile însemnate.

Scopul activităților este de a promova, în primul rând, în mediul școlar și extrașcolar necesitatea adoptării unei atitudini potrivite, pozitive față de semenii noștri.

Prin aceasta se dorește descoperirea de către elevi a unui limbaj adecvat față de cei din jur, a unei atitudini de omenie, un alt mod de a descoperi frumusețile înconjurătoare și lumea în general, dar mai ales a emoțiilor celui cu care interacționează în diferite momente ale vieții.

Alte obiective vizate: informarea permanentă a tinerilor despre diverse activități și valori naționale și internaționale; formarea şi dezvoltarea unui comportament social corect, plăcut și responsabil; cultivarea aptitudinilor artistice, experimentarea concretă a fenomenului artistic, posibilitatea exprimării individuale; educarea în scopul dezvoltării abilităţiloremoţionaleşi a încrederii în propriile posibilităţi de exprimare în public, cu scopul de a transmite gânduri, emoţii; promovarea creativităţii în învăţământul preuniversitar românesc în conformitate cu standardele educaţionale europene și, nu în ultimul rând, dezvoltarea colaborării cu instituţiile de învățământ din țară, dar și cu cele internaționale în care se lucrează cu elevi români.